OM KARAMELL KOMMUNIKATION

Låt oss utveckla och utvecklas

Känner du att ditt företag behöver utvecklas kommunikativt men att du inte vill eller kan anställa någon för detta? Du kanske kan själv men inte hinner eller vill? Eller så vill du men kan inte? Jag kan och vill hjälpa dig!

Starka varumärken och kommunikation hänger ihop

Min övertygelse är att starka varumärken byggs inifrån. Goda resultat börjar och slutar med människor. En organisation som arbetar varumärkesorienterat attraherar duktiga medarbetare och när de får rätt förutsättningar, där kommunikation är en viktig del, kommer de i sin tur dra till sig rätt kunder. Varumärkesorienterade organisationer har dessutom högre förtroende och är mer lönsamma. En viktig del av varumärkesbygget är kommunikation. Såväl intern som extern kommunikation. Det kan jag hjälpa dig med. Jag lägger stor vikt vid att förstå din affär och lära känna ditt varumärke.


Vad får du när du jobbar med mig?

När du arbetar med mig och Karamell får du en partner som är engagerad, nyfiken och målinriktad. Jag är partnern som öppnar ögon och ställer kluriga frågor – för att utveckla och utvecklas! Jag vill ge dig energi och inspiration och dela med mig av min kunskap. Jag tror på långsiktigt hållbara lösningar som vi skapar tillsammans. Med mig får du inte en färdig lösning, jag utgår alltid från dina unika förutsättningar. Visst använder jag beprövade metoder och modeller, men de måste sättas i ett sammanhang som är rätt och riktigt för er. Jag är experten på kommunikation, du är experten på ditt företag och bransch.

Jag som driver Karamell kommunikation heter Hanna Wallgren och är kommunikationsstrateg. Jag vet, precis som du, att bra kommunikation kan göra skillnad.

Redan 2008 startade jag företag, som bisyssla vid sidan av min anställning. Länge tänkte jag att jag någon dag skulle göra något mer med det där företaget men det dröjde ända till 2019 innan jag gjorde slag i saken. Dessförinnan hade jag haft många roliga år som anställd, bland annat i roller som marknadsförare, kommunikatör och strateg.

Men, så kom en dag då jag starkt kände att jag kunde göra mer. Min kompetens kunde nyttjas bättre och mina kunskaper skulle kunna göra nytta för fler. Det blev starten för Karamell.

Ta del av mitt nätverk

Även om jag är ett one-man-company så får du tillgång till fler grymma konsulter än bara mig när vi jobbar tillsammans. Jag har ett nätverk av samarbetspartners som jag tar in i olika uppdrag och projekt när det behövs. Kanske behöver vi stärka upp med en copywriter, webbdesigner eller filmare? Mitt nätverk blir även ditt nätverk.

Jag finns i Skaraborg och tar uppdrag såväl lokalt som i övriga Sverige och på distans.

Vem är personen Hanna?

Jag är en halvtokig och levnadsglad människa från Västgötaslätten som (nästan) alltid har något på gång. Mina drivkrafter är många men den viktigaste är, och har nog alltid varit, att få utveckla och att utvecklas. Det är inte alltid så noga vad det gäller utan mer viktigt att få vara med och bidra till hur någonting kan bli bättre. Mitt verktyg för att göra det är kommunikation.

Jag är engagerad i det jag gör, jag har svårt för att göra saker halvhjärtat. Jag är en person som tror på öppenhet och att dela med sig och jag tycker att det är viktigt att ha roligt – då blir allt lite enklare.

Fem snabba om Hanna

Mats NilssonPartillebo
Läs mer
Vi kontaktade Hanna för att få hjälp att tänka strategiskt kring vår kommunikation. Vi hade inte tillräckligt tydliga tankar kring vår kommunikation internt och externt, det var svårt att sprida ett gemensamt budskap och få driv i våra mål och affärsplan. När vi tog hjälp blev tydligare vad vi behövde fokusera på samt förbättra. Vi har nu en kommunikationsstrategi som stödjer vår affärsplan. Vi har haft en god dialog under samarbetet och en gemensam syn på vikten av att skapa delaktighet och få input från hela verksamheten. Hanna har, proffsigt och lyhört, lett oss genom processen med en tydlig och vänlig hand.
Malin EmilssonKraft & Balans
Läs mer
Hanna har hjälpt oss att konkretisera och komma i mål med många saker kopplat till vårt varumärke och vår kommunikation. När jag kan gå tillbaka till grundarbetet varje gång jag får nya idéer har jag ett beslutsunderlag som gör att det går fortare att ta beslut och vi behåller tydligheten och den röda tråden. Så här i efterhand ser jag att jag får en annan respons ifrån kunden och jag kan lättare hålla ihop känslan vi vill förmedla i alla delar. Det har varit värdefullt att jobba med Hanna som kunnat se på verksamheten utifrån. Det har varit roligt, nyttigt och produktivt. Jag har fått ut en massa värde konkret, men också extra värde med kluriga frågor gällande kunder, affärsmodell, visioner med mera som är supernyttigt. Livet med Kraft & Balans blev väldigt mycket lättare efter vårt fina samarbete.
Edvin EkholmChef utvecklings- och processledningsavdelningen, Falköpings kommun
Läs mer
Med Hanna fick vi en väldigt kompetent och intresserad kommunikatör som hjälpte oss att tänka och planera kommunikation, samt att kommunicera. Pålitligheten i att saker blev gjorda och att de blev gjorda bra, har varit uppskattat. Självständigheten och drivet har varit viktigt då det krävts i den situationen vi befann oss i. Hennes kreativitet och glädje i att tänka kommunikation har smittat av sig och bidragit till arbetet i stort. Det har varit lätt och roligt att arbeta tillsammans. Samarbetet har fungerat på ett mycket bra sätt och jag skulle gärna anlita Hanna igen.
Alexandra Norlander TornbergBusiness Region Skaraborg
Läs mer
När vi anlitade Hanna hade vi behov av någon som kunde stötta oss i såväl strategiskt som operativt kommunikationsarbete, då vi inte hade tiden eller den nödvändiga kunskapen själva. Efter att ha fått hjälp av Hanna att ta fram en strategi och göra prioriteringar kom vi snabbare framåt och såg flera positiva effekter av arbetet. Det har varit betydelsefullt för oss att Hanna är en mycket trevlig, lyhörd och flexibel person som är snabb i sin återkoppling och har ett positivt lösningsfokuserat förhållningssätt. Till dig som funderar på att anlita Karamell – prova! Vi tror inte att du kommer bli besviken.
Metha HallgrenFunka Mera Norden AB
Läs mer
Vi anlitade Hanna för att ta fram en broschyr främst riktad till skolor. Hanna satte sig direkt in i vårt företag och förstod vilket grafiskt uttryck som passade oss. Hon kom snabbt med förslag på design som kändes rätt för oss och målgruppen. Hanna har stor kompetens, är proffsig, inspirerande och lätt att samarbeta med. Vi tvekar inte det minsta att anlita henne igen.
Kerstin JönssonCampus Västra Skaraborg
Läs mer
Att få en väl genomarbetad och tillämpbar visuell identitet som återspeglar den egna verksamheten är en fullträff. Hanna förstod direkt behovet av att ta fram något mer än en grafisk profil då vi saknade en varumärkesplattform och har levererat en visuell identitet som andas både seriositet och lekfullhet, precis som utbildning ska vara. Den visar Campus framåtsträvan och alla de möjligheter som erbjuds.
Karin Skagelin & Madelene EngvallFolkhälsostrateger, Västra Götalandsregionen
Läs mer
Vi anlitade Hanna för att få hjälp med layout i vårt arbete med kraftsamlingsområdet ”Friska barn i Skaraborg – övervikt och fetma bland barn går att förebygga”. Hanna är enastående på många sätt. Hon är stilsäker, proffsig, ser möjligheter och är oerhört lätt att samarbeta med. Vi rekommenderar henne varmt.
Annukka Niva MalmgårdSparbanken Skaraborg
Läs mer
Vi anlitade Hanna som konsult för att hjälpa oss att ta fram nya riktlinjer för Sparbanken Skaraborgs intranät. Riktlinjerna berörde syfte, struktur, innehåll och förvaltning av ett nytt intranät. Vi är jättenöjda med samarbetet och med resultatet som Hanna levererade. Hanna är proffsig, flexibel och lätt att jobba med. Jag rekommenderar henne varmt!
Louise AlbanssonVerksamhetsutvecklare
Läs mer
Jag har arbetat med Hanna under flera år och kan varmt rekommendera henne. Hon har ett professionellt förhållningssätt tillsammans med en skarp kompetens och är oerhört lätt att samarbeta med. Hanna är en sån person som jag skulle kunna rekommendera oavsett position eller tjänst, hon är en sån som funkar i alla sammanhang.
Föregående
Nästa

Det här är min konsultkollega Linda Blom. Hon driver, precis som jag, eget inom kommunikation. Vi har krokat arm och samarbetar så ofta vi får tillfälle, helt enkelt för att vi kan och vill och för att tillsammans alltid är lite roligare. Linda har lång erfarenhet inom kommunikationsområdet och har bland annat jobbat som kommunikationschef.

Tillsammans erbjuder vi tjänsten Kommunikationsrådet Blom & Karamell. Ett råd att få råd av. Rådet är för dig som har en kommunikationsutmaning som du känner att du vill få nya perspektiv på. Du kanske behöver göra ett val, fatta ett beslut, se vilka möjligheter som finns eller har kört fast och vill hitta en ny väg. Du behöver inte en konsult i flera veckor eller en ny strategi – du behöver någon att tänka med och få råd av.

Komuneco - yrkesnätverk för marknadsförare och kommunikatörer

Våren 2019 startade jag tillsammans med Beatrice Karlsson och Kristin Nyberg nätverket Komuneco, för marknadsförare och kommunikatörer i Skaraborg. Vi är en ideell förening som fixar stora och små event med peppiga samtal, inspirerande talare och riktigt gott fika runt om på slätten. Vår ambition är att skapa möten som både ger kunskap för arbetsdagen och nya kontakter – som på sikt kan leda till oanade möjligheter, och i bästa fall vänskap för livet.

Logga för Komuneco

Ska vi jobba tillsammans?

Känns det som att vi skulle kunna jobba bra tillsammans? Vill du veta mer om mig? Jamen då hoppas jag att vi hörs!