GRAFISK FORM & VISUELL KOMMUNIKATION

Lever du ditt varumärke även visuellt?

En grafisk profil är företagets kostym och ditt varumärke översatt i ett visuellt utseende. En anpassad, tydlig och konsekvent visuell kommunikation är viktig för att skapa igenkänning för ditt varumärke. Därför ska allt kommunikationsmaterial du använder i ditt företag följa din grafiska profil.

Att ha en dokumenterad grafisk profil säkerställer en konsekvent visuell kommunikation som långsiktigt bidrar till att stärka ditt varumärke.
Den hjälper dig att hålla den röda tråden i det dagliga arbetet men även när du ska ta hjälp av andra.

När jag tar fram en grafisk profil är det viktigt för mig att du som kund känner att den blir användbar för dig, därför utgår vi alltid ifrån dina förutsättningar för att kunna hantera och använda profilen.

En grafisk profil består som minst av riktlinjer för logotyp, färger och typsnitt men kan även innehålla grafiska element, illustrationer och bildmanér. Den kan också kompletteras med exempel på utföranden.

En grafisk profil är mer än en logotyp

Jag märker ofta att många tror att det räcker med att ha en logotyp för att skapa igenkänning för sitt varumärke. Och visst kan du ha bara en logotyp, men jag lovar dig att du får ut så mycket mer av din visuella kommunikation om du också tänker till kring dina färger, typsnitt, grafiska element och bilder. Tänk exempelvis på IKEA, vilka färger kommer upp i ditt huvud? Vilken symbol dyker upp hos dig när jag säger Arla? Jag vågar också påstå att du skulle känna igen en annons från ICA utan att logotypen är med.

fredagsgorumet-logo-karamell

Tjänster inom visuell kommunikation

GRAFISK PROFIL

Jag kan hjälpa dig med allt från en grafisk profil bestående av färgpalett, typsnitt och grafiskt element till en visuell identitet där också bildmanér och profilbärare tas fram. Utgår från befintlig logotyp.

Från 25 000 kronor ex moms

LOGOTYP

En logotyp är ditt företags ansikte. Jag hjälper dig att ta fram din unika logotyp som signalerar den känsla du vill sätta för ditt varumärke. Jag uppdaterar också befintliga logotyper. 

Från 12 000 kronor ex moms

PRESENTATIONER

Presenterar du ofta? Exempelvis i säljmöten eller i föreläsningar? Då ska du såklart ha en visuellt kommunikativ presentation som stöttar ditt framförande och har en tydlig röd tråd.

Offereras

Behöver du hjälp med något annat inom visuell kommunikation? Skicka ett meddelande eller ring, så pratar vi om saken.

Relaterade blogginlägg

Nu tar vi fram din profil!

Fundera inte mer – du har mycket att vinna på en tydlig visuell kommunikation. Nu kör vi!