En återblick på 2020 ✨

Dags att göra en återblick och summera 2020. Var börjar man? Var slutar man? En kväll för någon vecka sedan när jag låg och funderade på allt och inget kom den här texten till mig. Den börjar på topp i januari och slutar på topp i december. Kort summerat kan jag säga att mitt företagarår 2020 varit ett riktigt bra sådant!

Jag kliver in i 2020 med ett lugn. Ett löpande uppdrag som rullar på och några redan bokade projekt tar jag med mig in på det nya året, i övrigt känner jag mig trygg i att det kommer bli fler uppdrag. Januari bjuder bland annat på tre nya kunder, deltagande i en jobbmässa för ungdomar och uppstart av Komunecos nya medlemsår med en föreläsning om marknadstrender. Bra start!

Redan i februari bockar jag av ett av årets övergripande mål. Om jag satte det för lågt? Kanske. Men det gav mig en boost och jag höjde ribban. Jag sätter hellre nåbara mål och justerar dem, än att aldrig få uppleva känslan av att nå dem. Det är mycket hands on-jobb i ett pågående uppdrag och mycket ska klaffa för att resten av projektet ska landa väl.

Det blir mars. I några veckor hör vi talas om något virus, corona heter det visst. Helt plötsligt slår blixten ner och vi är mitt i en pandemi. Vad händer nu, tänker många. Jag vet att jag hann tänka att jag tror att jag har våren säkrad. Då ringer telefonen. En av mina tidigare arbetsgivare undrar om jag kan gör ett inhopp på tre veckor med start omgående. Jag tänker att det kan ju både vara roligt och ge extra klirr i kassan. Jag vet ju trots allt inte vad som kommer att hända i spåren av pandemin. Jag hoppar på! Efter det följer tre galet roliga och intensiva veckor där jag kombinerar allt som redan var bokat med klassiskt åtta-till-sjutton-jobb, vilket också inkluderade inflytt på Kronan kontorshotell mitt i stan. Som att dansa jitterbugg i maratonform!

Påsken kommer, påsken går och våren lunkar på i ett ganska behagligt tempo även om jag hade några liiiite för långa arbetsdagar. Årets inledande lugn ligger ändå kvar. Efter vad som vädermässigt känns som en obefintlig vår glider vi in i juni och jag summerar flera spännande uppdrag och tar sedan sommarlov. I sju veckor. Sju veckor! Jag erkänner utan omsvep att jag njöt varenda dag i sju veckor. Hur mycket jag än tokgillar mitt jobb, älskar jag att vara ledig.

Barnen ska snart börja skolan igen så vi tar en vecka innan starten och värmer upp med några kortare dagar innan vi kör på som vanligt. Precis som inför första halvåret har jag såpass bokat att jag inte känner mig orolig. Flera roliga saker finns antecknade i almanackan! Solen skiner fortfarande en hel del och på en av augustis finaste dagar håller jag workshop med min kära kompanjon Linda. Det fyller mig med energi att få hålla en fysisk workshop efter att under våren ha suttit klistrad i Teams när det varit mötesdags.

I mitten av september slår en ny blixt ner. Inte den av pandemislag. Nej, snarare av designslag. Jag vet inte varför eller varifrån men helt plötsligt dundrar det in förfrågningar om grafiska designuppdrag. Superroligt!

Det blir oktober. Jag vet att för varje dag i oktober kommer vi närmare november, min värsta månad på hela året. Allt känns grått och lite för deppigt för min smak. Men, då skriver jag avtal i ett nytt löpande uppdrag som fyller på D-vitaminförrådet utan att ens vara D-vitamin. Bara en sån sak.

November kommer, oundvikligt. Jag pratar en del väder, det gör jag. Extremt väderberoende människa som jag är. Överraskande nog kan jag dock blicka tillbaka och se att det blev en av de bättre novembermånaderna på många år. Tack alla grafiska designuppdrag för det, alla deadlines höll mig över ytan! Dessvärre slår nu pandemiblixten ner igen och vi återgår till Teamsmöten och tuffare restriktioner.

Så blir det december och jag säger till människor runt om mig att ”nu börjar det lugna ner sig”. Det ska man inte säga om man inte vill ha det omvända, haha! December blev full rulle ända fram till jullovet som tog vid den 18:e, men jag klagar inte. Glada och nöjda kunder fick sina slutleveranser och en glad och nöjd uppdragsgivare både tackade för det som varit och tog emot tre nya uppdrag som tar vid på det nya året. Hurra!

Trots att 2020 har varit ett skitår för många har det varit ett fantastiskt jobbår för mig. Jag är såå tacksam för alla kunder, alla uppdrag och alla jag fått glädjen att jobba med. Jag är också oerhört ödmjuk inför att allt kan hända och att 2021 kan se helt annorlunda ut. Men, det är sen och nu är nu. Och nu tänker jag njuta av att 2020 blev ett så bra jobbår som det blev!

Gott nytt år och hoppas att vi ses 2021!

[/et_pb_text][/et_pb_column]
[/et_pb_row]
[/et_pb_section]

Hej och välkommen till Karamells värld av kommunikation!

I den här bloggen delar jag med mig om tips och tankar kring kommunikation, varumärke, grafisk formgivning och företagande.

Jag som driver Karamell kommunikation heter Hanna Wallgren och är kommunikationsstrateg och grafisk formgivare.

Förutom bloggen har jag också ett e-brev du kan prenumerera på, där du får ta del av kunskap, inspiration och spaningar om kommunikation i olika former.

Fler inlägg från bloggen