Grafisk profil | Empatiska Rummet

För Empatiska Rummet, som erbjuder samtalsterapi inom pyskosyntes, har jag tagit fram en enklare grafisk profil bestående av logotyp, profilfärger och typsnitt.

Eleonore, som driver företaget, visste redan på förhand att hon ville ha med en elefant i logotypen. Empati är viktigt för henne vilket elefanten symboliserar. Det sägs att elefanter kan känna både glädje och sorg, samarbeta och lösa problem, vara självmedvetna och visa medkänsla för andra. Det övriga i profilen har vi kommit fram till i en gemensam process där Eleonore har beskrivit vad hon vill förmedla och skapa för känslor och associationer vilket jag sedan har tolkat visuellt. Färgerna står för det varma och välkomnande, hjärtat för det mjuka. Typsnitten har också valts utifrån detta och när jag hittade typsnittet vi har använt i logotypen kände jag på något sätt direkt att detta var ett Eleonore-typsnitt. När man är sitt företag är det inte fel att låta ens egen personlighet lysa igenom i profilen, tycker jag.

”För mig blev det tydligt att det är en process och att det är bra att ge det tid så att det får växa fram. Det känns så rätt nu när det är klart! Stort tack Hanna.”

Eleonore, Empatiska Rummet

Du kan följa Empatiska Rummet på Facebook och Instagram (@empatiskarummet).

Hej och välkommen till Karamells värld av kommunikation!

I den här bloggen delar jag med mig om tips och tankar kring kommunikation, varumärke, grafisk formgivning och företagande.

Jag som driver Karamell kommunikation heter Hanna Wallgren och är kommunikationsstrateg och grafisk formgivare.

Förutom bloggen har jag också ett e-brev du kan prenumerera på, där du får ta del av kunskap, inspiration och spaningar om kommunikation i olika former.

Fler inlägg från bloggen