Grafisk profil | Kraft & Balans

När det efter åtta år var dags för Kraft & Balans att uppdatera sin grafiska kostym fick jag nöjet att hjälpa till. Vi gjorde en helt ny logotyp, valde ut nya färger och bytte typsnitt. Malin, som äger och driver bolaget, ville gå från en sportig look till en mer avskalad, välkomnande och lugn känsla.

Kraft & Balans utvecklar ledare och team för att skapa attraktiva och framgångsrika företag och arbetar med ledarutveckling, coaching av ledare och ledningsgrupper. Lövet i symbolen står för växtkraft och självledarskap, och pekar uppåt av samma anledning – vi kan alltid utvecklas.

Malin ville ha typsnitt som är licensfria och som går att använda på de flesta plattformar, så som exempelvis WordPress, Canva och nyhetsbrevstjänster. Vi valde ett typsnitt med serifer, Playfair Display, som sätter en formell känsla följt av två typsnitt utan serifer – Montserrat och Open Sans som mjukar upp och tillför lekfullhet.

”Från det att du möter oss för första gången, online eller live, tills vi skiljs åt vill vi att du ska känna dig professionellt bemött med värme och glädje och att du tillsammans med oss får vara med i en gemenskap. Genom allt vi gör ska du känna att det finns en röd tråd.”

Malin om sin nya profil när den lanserades